spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

Fun Factory For Frisbee 2012

Kdy: 2.6. - 3.6. 2012
Kde: Dobřejovice (jihovýchod Prahy)
Pořadatel: FFFF - Miguel, Lucka VM
Kategorie: ultimate mix, discgolf, dogfrisbee, freestyle, DDC
Startovné: 3000 Kč/tým, 150 kč/hráč (ultimate)
Po úspěšné premiéře frisbee festivalu v Blšanech se nemálo týmů těšilo do zajímavého areálu poblíž Žatce. Areál byl ale však tak zajímavý a chtěný, že pořadatel (Miguel) dostal tři dny před akcí výpověď nájmu a schylovalo se k velké tragédii. Pořadatelé ovšem nehodili disk do "oubí" (terminus technicus out-of-boundes z discgolfu, kdy zahodíte disk do pozice úplně k ničemu) a i za pomoci Czertova Ultimo.cz se celá akce přesunula do areálu v Dobřejovicích poblíž Prahy, již známého z Training Campů. Velký dík zaslouží také místní, kteří dokázali v krátkém čase zajistit vše, aby se stovky lidí dobře najedlo a užilo si perfektní víkend.

5 sportů naráz

V roce 2011 se na FFFF společně sešlo ultimate s discgolfem a dogfrisbee. Úspěch celého projektu nabudil organizátory a stejně tak hráče, aby se akce rozrostla o další členy frisbee rodiny. Ke třem sportům s diskem se letos tedy přidal freestyle a také DDC (Double Disc Court). Potěšitelné je, že u discgolfu došlo k více než 100% nárůstu účastníků (ze 4 v roce 2011 na více než 10), stejně tak dogfrisbee si zachovalo vysoký zájem (74 týmů, stejně jako v roce 2011). První představení DDC turnaje přilákalo několik vesměs mixových týmů složených většinou z hráčů ultimate. Kouzla s diskem předváděla řada, nejen českých, freestylistů. O různorodost ve všech směrech (věk, životní styl) tak nebyla nouze.

Ultimate

V početně nejzastoupenější kategorii (vzhledem k celkovému počtu hráčů) si zahrálo 13 týmů, které doplnil pickupový tým za jeden odhlášený. Ze základních skupin vítězové postupovali do čtvtfinále přímo, další týmy se musely prodrat přes různě složitý barážový systém. Nakonec se do horní osmičky dostali vítězové skupin PD, ŽZ, Storm a Mental Discorder. Soupeři jim byli Pražská 7, Terrible Monkeys, TREE a Spirit on Lemon.

Medailové souboje

Nedělní ranní čtvtfinále přes drobné potíže zvládli všichni vítězové skupin a nakonec jsme tak mohli sledovat napínavé, ryze české, finále mezi Prague Devils a Žlutou zimnicí. PD celý zápas vedli, místy i rozdílem 4 bodů. Ke konci hodinového zápasu však nechali Zimnici "čuchnout" k nerozhodnému stavu, která toho bezmezně využila, srovnala na 12:12 a v posledním bodě dokázala ubránit a první vedení ve finále zároveň znamenalo vítězství na druhém ročníku Fun Factory For Frisbee.

DDC

V prvním ročníku se pavoukem nejlépe prokousala open dvojice Konop & Gaspacho (VM), kteří ve finále porazili Melouna s Marunou ze Žluté zimnice. Třetí místo nakonec získala Zuzka s Martinem z Pražské 7. Nám ostatním nezbývá než více trénovat ve Stromovce, nebo dalších parcích v celé republice a za rok zkusit štěstí znovu.

Discgolf, dogfrisbee, freestyle

V discgolfu si prvenství uchoval, díky výbornému finiši, Jiří Blahout - Úd. Kompletní výsledky dogfrisbee v mnoha kategoriích jsou (či lépe řečeno brzy budou) na webu turnaje, stejně jako výsledku freestylové kategorie.

Pohoda jazz

Celý víkend doprovázelo perfektní slunečné počasí, které dopřálo úžasný zážitek všem účastníkům. Pivní závod (rybička po namydleném igelitu a pití z plechovky přes brčko) nakonec "o prsa" vyhrála Žlutá zimnice nad 3SB, oproti loňsku jsme bohužel nemohli vidět úžasné jízdy po namydlené ploše, protože byla skoro o polovinu kratší.

Tombolu v sobotu večer ovládly dvě skupiny, jeden polský stůl a malý chlapec, který vyhrál skoro všechny plechovky Coca-Coly, které byly v soutěži. Nakonec však Poláci nechali i nějaké ceny pro ostatní.

Vyhlášení výsledků patřilo nejprve freestylové exhibici, kdy se předvedla dvojka Mahony a George. Pak už ale své odměny dostali všichni dvounozí i čtyřnozí příznivci létajícího talíře a zvesela se mohli vydat po D1 na sever či na jih ke svým domovům.

Výsledky Ultimate

  1. Žlutá zimnice (Praha)
  2. Prague Devils (Praha)
  3. Storm (Slovensko)
  4. Mental Discorder (Slovensko)
  5. Terrible Monkeys (Praha)
  6. Pražská 7 (Praha)
  7. Spirit on Lemon (Polsko)
  8. TREE (Praha)
  9. Východní blok (Slatiňany, Hradec Králové)
  10. Outsiterz (Slovensko)
  11. Flow Wratislavia (Polsko)
  12. 3SB (České Budějovice)
  13. Velká Morava (Brno, Olomouc)

Spirit: Flow Wratislavia


Autor: Kačer TM, 5. 6. 2012
Poslat odkaz na e-mail