spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

České reprezentace na EUC 2011

EUC (European Ultimate Championships) je mistrovství Evropy národních reprezentací a koná se jednou za čtyři roky. Poslední proběhlo v roce 2007 v anglickém Southamptonu a český mix na něm získal stříbrné medaile. Čtyři roky před tím přivezl mix bronz z francouzského Fontenay-le-Comte. V obou případech se podařilo získat také cenu Spirit of the Game.

EUC 2011

Kde: Maribor, Slovinsko
Kdy: 30. 7. - 6. 8. 2011
Kategorie: open, ženy, mixed a masters
Web: www.euc2011.com (od 20. ledna)
Facebook: www.facebook.com/euc2011

Česká reprezentace staví na EUC tři týmy do kategorií open, ženy a mixed. Přečtěte si níže informace od kapitánů jednotlivých týmů, co bude obnášet příprava na mistrovství Evropy, a chcete-li jít do toho, ozvěte se jim:
  • open: Tomáš Veselý [tomas.vesely@email.cz]
  • ženy: Ája Malá [aja_sem@centrum.cz]
  • mixed: Miguel - Michael Hron [migelius.h@seznam.cz]

Open

Předpokládaný počet hráčů: 20 - 25
 
Zájemci o repre zaregistrujte se na Open.tymy.cz a/nebo napište e-mail: tomas.vesely@email.cz.
 
Postup výběru hráčů do týmu:
1.  registrace zájemců (open.tymy.cz, nebo tomas.vesely@email.cz)

2.  úvodní camp – (březen/duben) – předběžný výběr cca 30 hráčů

3.  účast na vybraných přípravných turnajích – tým by se měl zúčastnit tří z následujících pěti turnajů. Na počtu hráčů, kteří se jednotlivých turnajů zúčastní, se dohodneme, předpoklad je účast alespoň na 2. turnajích a repre campech 1 a 2.

  • Hamburk (2. – 3. 4.)
  • Bruggy (29. 4. – 1. 5.)
  • Kodaň (20. – 22. 5.)
  • Londýn (4. – 5. 6.)
  • Amsterdam (17. – 19. 6.)
4.  Druhý camp – závěrečný výběr (červen)
5.  Třetí camp – ladění na ME (červenec)
 
Hráči, kteří jsou z Prahy a blízkého okolí, se budou moci zúčastnit společných tréninků cca 1x za 14 dní. Repre campy budeme organizovat mimo Prahu.
 
Přihlaste se bez ohledu na to, jak dlouho hrajete, za jaký tým v současnosti hrajete, jak dobře si myslíte, že hrajete. Výběr je na trenérech, stejnou šanci dostat se do výběru mají ti, kteří budou na tom fyzicky i technicky dobře (každý post útok/obrana dlouhý/hendler vyžaduje jiné schopnosti i dovednosti), budou ochotni se podrobit týmové taktice a budou mít chuť na sobě dál pracovat.
 
Tak vzhůru do toho!
 
Tomáš

mixed

 
KDO: všichni hráči ultimate frisbee ČR, kteří by chtěli tuto výzvu přijmout. Přihlásit se mohou opravdu všichni, kdo nebudou hrát v jiné kategorii (OPEN nebo WOMEN). Na základě soustředění a přípravy bude potom vybrán správný počet a snad ideální sestava pro samotnou reprezentaci na EUC. Myslím, že by to opravdu mohli zkusit všichni, protože když už se ti třeba nepodaří se do konečné sestavy dostat, tak se alespoň určitě něco přiučíš, zažiješ spoustu legrace a budeš tam, kde většina tvých kamarádů myslí „placatě“. :-)
 
JAK: stačí, když se mi ozvete od konce roku 2010 na můj mail: migelius.h@seznam.cz .Více info můžu poskytnout v rozumnou hodinu taky na tel: +420 739 354 507. Potom se zaregistrujete na týmy a budete se až do první přípravy těšit, že se všichni uvidíme. Důležité je, že do konce roku musíme vědět, zda za nás má ČALD zaplatit v kategorii mix, takže opravdu neváhejte a rozhodujte se co nejdříve. Pár prominentů/tek, kteří mají své hlavní ambice směřovány do OPEN a WOMEN, budou mít možnost vyjádřit se později. Bylo by ale super mi dát vědět, že pokud se nedostanou do sestavy, že by třeba rádi hráli za MIX. Nejlepší by ale bylo, kdyby hned od začátku preferovali MIX .
 
Příprava:
  • březen 2011 - první týmová schůzka všech, kteří by měli zájem, kondiční testy a jiné organizační věci pro tým. Tento kemp se budu snažit udělat společně s open a women
  • květen 2011 - venkovní víkendový traning camp, na který pozveme tým z Rakouska, Slovenska, Polska… kemp bude někde v ČR, asi Vysočina.
  • červen 2011 - přípravný turnaj TALAMPAYA  (sem pojede už skoro konečná sestava) nebo AMSTERDAM,
  • možná ještě jeden turnaj před samotným EUC v kompletní sestavě a plném nasazení :-)
  • 30. 7. - 6. 8. - EUC 2011
Toto se může samozřejmě měnit a myslím, že si určitě někde v prostoru zatrénujeme se SILENCE atd.
 
Finance:
tato stránka bude řešena později, ale věřte, že intenzivně pracuji na tom, aby nás to díky sponzorům a jiným mecenášům stálo co nejméně. Třeba i velký ČALD přispěje. :-)
 
Na WUCC jsme prožili neopakovatelné zážitky se svými týmy a věřím, že to můžeme zopakovat i na EUC 2011 v Mariboru a to společně možná právě s tebou. Takže: POJĎME DO TOHO !!! POJĎME DŘÍT !!!! A AŤ NÁM TO LÍTÁ !!!!
 
Miguel

women


Letos, jak jistě všechny víte, budeme stavět ženskou reprezentaci na EUC 2011 v Mariboru. (Koukala jsem do mapy, a například z Prahy je to jen cca 589 km a dá se to ujet za 6 hodin a 5 minut).
 
Jak začít, hmm... jistě jste už něco slyšely o ženském týmu Hot Beaches. Tak ten je super, ale s reprezentací nemá nic společného.
Společného bude mít snad jen mě jako trenéra a to, že holky z HB, které chtějí hrát v reprezentaci, už vědí, kolik úsilí a radosti přináší ženský ultimate. Nemusíte být z týmu HB, abyste mohly hrát v reprezentaci, nemusíte být ani z Prahy. Důležité je, kolik času můžete věnovat společné přípravě. Reprezentace je otevřená každé, která se o to pokusí. Takže stejně jako kluci i my budeme mít tzv. tryouts - frisbee kemp, který proběhne někdy na jaře, kam se můžete přijet podívat, předvést svoje dovednosti a chuť do hry. Ale už teď se prosím přihlaste, abych věděla, kolik lidí o tom už teď uvažuje.
 
Předem chci říct, že účast na ME bude podmíněna účastí na přípravných turnajích, na kempech (mimo Prahu), pro pražské bude výhodou společný trénink, ale i mimopražské mají šanci. Potom to bude také záležet na individuálních schopnostech, což určitě neznamená, že každá musí být perfektní handler, ale důležité je najít si místo v týmu a svými schopnostmi ten tým obohatit (super obrana, vytrvalost, být dobrej receiver, umět hrát na jistotu, atd...) a nemyslete si, že to nedokážete!
 
FAQ
Jak se můžu dostat do reprezentace?
- Poslu email na adresu aja_sem@centrum.cz anebo úplně jakkoliv kontaktuju Áju ze Zimnice a odstartuju tak svoji novou frisbee kariéru a také samozřejmě předvedu, co ve mně je.
 
Co mě tam čeká?
- Celá super sezona, s možností hrát společně s několika ostřílenými hráčkami z HB, účast na přípravných turnajích u nás i v zahraničí, společné tréninky a kempy. A na závěr snad i to mistrovství Evropy.
 
Co mi to přinese?
- Pro některé možná úplně novou zkušenost hrát v ženském týmu, pro jiné to bude další super sezóna a sbírání zkušenosti. Později možná účast v týmu HB.
 
Co budu muset přinést já?
- Spoustu energie, celkem dost volného času, nějaké ty peníze, ale hlavně velkou chuť hrát a učit se.
 
Těším se na Vás,
Ája

Autor: Redakce, 14. 1. 2011
Poslat odkaz na e-mail