spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

Kvalifikační turnaj halového MČR Mixed pro rok 2011

Uplynulý víkend, tedy 18. a 19. prosince 2010, proběhla v hale TJ JM Chodov kvalifikace na halové mistrovství ČR v Ultimate frisbee, kterou pořádal tým Pražská sedma pod záštitou České asociace létajícího disku (ČALD).

Na kvalifikaci přijely týmy z celých Čech a Moravy, aby změřily své síly a pokusily se kvalifikovat do hlavních bojů, které proběhnou 29. - 30. ledna 2011 v Plzni. Celkem přijelo do Prahy na tuto kvalifikaci čtrnáct týmů s tím,  že dále postupovalo jen pět nejlepších. Postup již mělo zajištěno automaticky pět nejlepších týmů z loňského republikového mistrovství: Prague Devils, Pražská Sedma, Žlutá Zimnice, Terrible Monkeys a FUJ.

Ze sobotních základních skupin postoupily do čtvrtfinále a tím i do boje o postup týmy 3SB, Frkot, Žlutá Zimnice B, Rektální vyšetření, Prague Devils B, Hairy Jet, Figurky Slonů a plzeňské Atrofované ruce. Tým, který toto čtvrtfinále vyhrál, měl již postup zajištěn. Poražený tým poté čekaly ještě dva zápasy, ve kterých musel uspět, aby se též probojoval do postupující pětice týmů.

Přímo z čtvrtfinále se tedy svými velmi dobrými výkony probojovaly na zimní halové mistrovství ČR v kategorii mixed týmy Atrofované ruce, Žlutá Zimnice B, Frkot a Hairy Jet. Poslední, páté postupové místo po dlouhých a vyčerpávajících bojích získal tým Rektální Vyšetření, který v posledním zápase udolal budějovický tým 3SB.

Zápasy o 1. - 2. místo a 3. - 4. místo se již nehrály, jelikož zde na výsledku nezáleželo. Všechny tyto týmy se probojovaly na samotné halové mistrovství ČR a tím se tedy vlastně staly vítězi.

Cenu Spirit of the Game (duch hry), což je cena udělovaná přímo samotnými týmy za čestnou hru a fair play přístup, získal tým Figurky Slonů.

Výsledné pořadí:

1. - 2. Frkot (Olomouc), Žlutá zimnice B (Praha)
3. - 4. Hairy Jet (Jičín), Atruc (Plzeň)
5. Rektální vyšetření
(Brno)
6. 3SB (České Budějovice)
7. Figurky slonů (Říčany u Prahy)
8. Prague Devils B (Praha)
9. Východní blok (Slatiňany)
10. FUJ B (Praha)
11. Kulatá šachovnice (Hradec Králové)
12. PeaceEgg (Písek)
13. Náchodské trubky (Náchod)
14. Pražská sedma B (Praha)

Spirit of the Game: Figurky slonů
Celý článek najdete též na erasport.cz. Foto Jiří Tomášek.
HMČR kvalifikace 2011, Libčák 3SB

Autor: Jiří Tomášek, 23. 12. 2010
Poslat odkaz na e-mail