spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

Kvalifikační turnaj na AH 2008

Dne 24.4.2008 se v areálu Vysoké školy báňské Technické univerzity v Ostravě odehrál kvalifikační turnaj na Akademické hry do Brna. Zástupci 4 vysokých škol z Moravy, VFU Brno, UP Olomouc, VŠB a OU Ostrava, se přijeli poprat o dvě postupová místa na AH. Počasí, navzdory předpovědím, bylo ideální pro Ultimate, slunečné a mírně větrné. Hrálo se na umělém povrchu, na hřišti o maximálních rozměrech.

V prvním zápase se utkaly místní školy. OU univerzita využila zkušenosti svých hráčů a vyhrála nad VŠB, tým VŠB se teprve formuje a tak se máme příští rok na co těšit. V druhém zápase se utkala UP s VFU, v tomto zápase se také projevil počet zkušenějších hráčů na hřišti a VFU vyhrálo. V dalším zápase šlo o hodně, bylo jasné že vítěz zápasu má velkou šanci se dostat mezi dvojici postupujících do Brna. UP Olomouc bez svých nejsilnějších hráčů podlehla OU a o postupujících týmech bylo téměř rozhodnuto. Tým VŠB se bod od bodu zlepšoval, největší slabinou byla pouze jistější finální přihrávka. VŠB dokázala chvílemi slušně oponovat VFU, ale konečné skóre vyznělo výrazně pro VFU.

Mistr Moravy

Zápas mezi VFU a OU, oba týmy již věděly, že postupují na AH a tak šlo o prestižní utkání o neoficiálního mistra Moravy. OU univerzita na favorita šlapala hned o začátku a po několika bodech si tým OU vytvořil menší náskok který udržoval až do posledních minut. Ale bitva nebyla u konce a s blížícím se koncem času VFU zabralo dokázalo sebrat útok a skórovat. Stav skóre byl 8:7 pro OU. Následoval útok OU, ten byl opět překažen obranou VFU a VFU opět skóruje, 8:8. Poslední a rozhodující bod byl asi nejdelším v turnaji. Několik chyb na obou stranách a obrany obou týmů zapříčinily, že po deseti minutách zůstalo více sil a trpělivosti na straně Brněnského týmu a vítězství v turnaji patřilo jim. V posledním zápase dne se utkala UP a VŠB. Opět se projevila zkušenost hráčů a UP Olomouc vyhrála.

Chvilku po závěrečném kolečku následovalo vyhlášení vítězů, netradičně se vyhlašovalo v obrovském kolečku a byla to známka přátelského ducha, který provázel celý turnaj. Spirit byl nasazen velmi vysoko a v konečném výsledku ho získali ti co si ho nejvíce zasloužili. Byl to tým, který hrál společně poprvé proti soupeři, tým který nevzdal ani jeden bod a makal celý turnaj. Byl to tým VŠB.

Slunce a krásné počasí, které nás provázelo turnajem, pokračovalo a bylo příčinou vynikající party, oslavy několika jmenovců Jiří, jedny narozeniny, oslava spirita, postupu na AH a celého ultimate. Party trvala do pozdních večerních hodin a dala možná další kamínek k rozvoji ultimate na Moravě. Co chtít víc, už jen makat.

Autor: Filip Zelenka, 26. 4. 2008
Poslat odkaz na e-mail

Další informace