spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

MČR Open 2007

Ve fotbalovém areálu se sešlo na 150 lidí v osmi Open týmech a šesti Women. Sobotní část zahájily v ženy v devět ráno na třech hřištích, Open kategorie nabídla podívanou od 9:50 dvěma zápasy z Dolní skupiny.

Kompletní výsledky

Tabulka s přehledem všech zápasů a výčtem výsledků v PDF. V Horní skupině se utkaly tyto týmy (v závorce počet bodů z kvalifikace):
  • FUJ (20)
  • Prague Devils (16)
  • Žlutá Zimnice (10)
  • Terrible Monkeys (7)
V Dolní skupině bojovaly o možnost účastnit se baráže další čtyři týmy:
  • 3SB (7)
  • P7 (2)
  • BOA (2)
  • PeaceEgg (1)
Ženská Women kategorie nabídla zápasy šesti týmů:
  • Žlutá Zimnice
  • Prague Devils
  • Terrible Monkeys
  • Pražská Sedma
  • FUJ
  • 3SB
 

Sobota - první den turnaje

Prvním překvapením turnaje byla snadná prohra nejúspěšnějšího týmu kvalifikace, týmu FUJ, se Žlutou Zimnicí, která porazila aspiranty na titul v poměru 15:5. V Dolní skupině si k prvnímu místu dokráčel jistě budějovický tým 3sB, když všechny svoje konkurenty s přehledem porazil. Sobotní část narušil kolem třetí hodiny silný déšť, kvůli kterému byla hra přerušena, aby nedošlo k poškození hřiště. Po hodinové pauze, kdy se zápasy BOA - PeaceEgg a 3SB - P7 hrály na třetiny se opět plně nastoupilo a v očekávaném souboji FUJ - PD zvítězili Prague Devils v poměru 11:10, když v posledním bodě si podrželi skvělým výkonem útok a rozhodli tak zápas. Posledním zápasem dne byla baráž, kdy Terrible Monkeys bojovali o udržení v Horní skupině s 3SB, kteří však potvrdili svoji dobrou hru a výsledkem 14:10 se posunuli výše a Terrible Monkeys se tak museli soustředit jenom na boje o 5-8 místo.

Pivní závod

V klasickém bodě každého turnaje, pivním závodě, zvítězili hráči z týmu PeaceEgg, kteří nejrychleji zvládli najít číslo napsané na těle jednoho z nich, vypít 0,5 l piva, zjistit další číslo, doběhnout si pro obálku, vzít klíče od auta, najít určené auto a v šesti lidech se do něj nasoukat a zablikat.

Neděle - boje o umístění

Zápasy o umístění začaly v devět ráno v Dolní skupině, kdy Terrible Monkeys s přehledem porazili Pražskou Sedmu 15:7, avšak na druhém hřišti probíhal urputný boj BOA - PeaceEgg, kde však v posledním bodě za stavu 10:9 pro BOA sice hráči z Chrasti u Chrudimi napoprvé ztratili disk a dali tak příležitost nejmladšímu týmu turnaje vyrovnat, ale PeaceEgg šanci nevyužil a následně BOA rozhodli výsledkem 11:9 o tom, že právě oni budou s TM hrát o páté místo.V Horní skupině Prague Devils nedali možnost pochybovat někoho o jejich ambicích hrát finále a 3SB tak čekal pouze zápas o třetí místo. V něm se setkali se Žlutou Zimnicí, kterou v odvetě FUJové zlepšenou hrou porazili 13:8. Podobně vrátila Pražská Sedma výsledek týmu PeaceEgg a získala tak své klasické sedmé místo. Terrible Monkeys vítězstvím nad BOA získali alespoň páté místo.Rozjetý rychlík z Českých Budějovic - 3SB - dokázal porazit i Žlutou Zimnici a jeho hráči tak získali bronzové medaile a stali se tak zřejmě největším překvapením turnaje. Zlatý hřeb víkendu, finále, představilo Prague Devils a česko-americko-maďarský tým FUJ. Už zpočátku bylo vidět, kdo bude určovat tempo hry. Prague Devils prakticky bezchybným útokem dávali bod za bodem a FUJové pouze korigovali. V poločase měli ještě FUJ naději, když prohrávali 4:8. Následně se však zvýšil počet osobních chyb hráčů, které Prague Devils dokázali dobře využít. Zápas po 52 minutách skončil 15:7 a PD začali slavit titul Mistra ligy.

Konečné pořadí:

Open:
  1. Prague Devils
  2. FUJ
  3. 3SB
  4. Žlutá Zimnice
  5. Terrible Monkeys
  6. BOA
  7. Pražská Sedma
  8. PeaceEgg
Women:
  1. Prague Devils
  2. Žlutá Zimnice
  3. FUJ
  4. Pražská Sedma
  5. 3SB
  6. Terrible Monkeys

Spirit of the Game

3SB se dobrou hrou dostali nejen na bronzové pozice, ale vysloužili si také titul Spirit of the Game.Prague Devils v kategorii Women získali cenný Double, získali tedy nejen první místo, ale i titul Spirit of the Game.

Autor: Jiří Voseček (redakce), 27. 6. 2007
Poslat odkaz na e-mail

Venkovní liga (2007)

    Žádné články nejsou k dispozici.