spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

Výsledky Spring Spirit 2009

Kdy: 18-19.dubna 2009
Kde: Putim a Skály (10 km jižně od Písku)
Pořadatel: PeaceEgg
Kategorie: Open, kvalifikační turnaj pro MČR Open, 16 týmů
Startovné: 2000 Kč/tým + 200 kč/osoba
Počasí: slunečno, v sobotu lehce větrno
Herní systém: Skupiny po 4 týmech, následně pavouk

Prvního kvalifikačního turnaje letošní ligy se zúčastnilo 16 týmů. Po oba dny vládlo příjemné počasí, které přálo pěkným zápasům.

Loňský vítěz turnaje, domácí PeaceEgg, v osmifinále ztratil šanci na obhajobu, když poměrně hladce podlehl celku Terrible Monkeys. V neděli domácí hráči bojovali už jen o 9-16. místo. Po nezvládnutém zápasu proti Východnímu bloku o umístění v dolní skupině se museli spokojit se 13. příčkou. Stejně překvapující, jako propad loňského vítěze pak bylo umístění Žluté zimnice, která tradičně patří mezi silnější celky, až na 8. místě.

Dva týmy do bojů o kvalifikační body vyslali nejen domácí (PeaceEgg, 7-bit), ale i budějovičtí 3SB a Prague Devils. V případě PD šlo o vyrovnané celky, které změřily síly ve čtvrtfinále.

Početní FUJ podlehli ve čtvrtfinále slovenským Outsiterz, kdy v rozhodujícím bodě skóroval Xao, bývalá opora FUJ, nyní hájící barvy slovenského týmu. Slovenský tým v lehce mixovém složení v následném semifinále nezvládl souboj s maďarskými LOL, kteří si s přehledem zajistili finále, kde se utkali s Terrible Monkeys.

Monkeys v osmifinále bez větších problémů přehráli domácí PeaceEgg, ve čtvtfinále porazili 3SB, v semifinále si poradili s Prague Devils 2. Vyrovnaný zápas dospěl do stavu 10:9, pro TM, v posledním bodě si PD zkušeně podrželi útok a Monkeys měli postup do finále jen ve svých vlastních prackách. Opičí útok zachoval klid až do nejisté finální nahrávky, která nakonec ale znamenala výhru 11:10 a finále proti týmu z Budapešti.

Na finále se nechtělo dívat ani sluníčko, které se schovalo za mrak a tak přišlo o neustálé opičí dotahování náskoku LOL. Maďaři si dokázali udržet odstup dvou bodů po celé utkání, které nakonec skončilo 11:9 ve prospěch zahraničního týmu. Českému týmu už chyběly síly po těžkých předchozích zápasech a snad i trochu motivace.

Výsledky

Kategorie Open

  1. LOL (Budapešť, Maďarsko) 
  2. Terrible Monkeys (Praha) (10)
  3. Prague Devils 2 (Praha) (7)
  4. Outsiterz (Slovensko, Bratislava)
  5. Prague Devils 1 (Praha) (5)
  6. FUJ (Praha) (4)
  7. 3SB 1 (České Budějovice) (3)
  8. Žlutá Zimnice (Praha) (2)
  9. Východní blok (Východní Čechy) (1)
  10. Atrofované ruce (Plzeň) (1)
  11. Velká Morava (Brno, Olomouc) (1)
  12. Pražská sedma (Praha) (1)
  13. PeaceEgg (Písek) (1)
  14. Hairy Jet (Jičín) (1)
  15. 7-bit (Písek) (1)
  16. 3SB 2 (České Budějovice) (1)
V závorce následuje počet bodů do ligy. Zahraniční týmy se do pořadí neuvažují.

Spririt of the Game: Pražská sedma
Pivní závod: 3SB

Autor: Redakce, 21. 4. 2009
Poslat odkaz na e-mail