spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

EUC 2011 shání dobrovolníky

Přihlásit se jako dobrovolník může být dobrá příležitost, jak se podívat na mistrovství Evropy v ultimate, fandit českým týmům a poznat nové známé z celé Evropy, to vše téměř zadarmo.

Dobrovolníci mají zdarma ubytování a stravu, přístup na párty a hráčský balíček. Do Mariboru je třeba se dopravit na vlastní náklady.

Práce dobrovolníka obvykle spočívá v počítání skóre, přípravě večerních akcí a pomoci, co je kde třeba.

EUC se koná 30. července - 6. srpna 2011.

Informace zde:
Become a volunteer

Zeptali jsme se Lucinky PD: Proč jet "staffovat" - dělat dobrovolníka na turnaj?

Ten první důvod je, že se podíváte na mezinárodní turnaj, budete mezi lidmi z celé Evropy. Pokud za sebou nemáte žádnou mezinárodní zkušenost, tak tohle je výborná příležitost - časově omezená, s jasným koncem, v prostředí a s lidmi, které vlastně tak trochu znáte - frisbeejáci jsou nakonec všude stejní. Procvičíte si svoji angličtinu, němčinu a dost možná i další jazyky a ruce a nohy.

Druhý důvod je ultimate samotné. Možná nemáte finance nebo zkušenosti na to, abyste tam hráli, pořád je ale dobré zahraniční turnaje úrovně EUC alespoň vidět. Jako staff většinou budete mít povinnost hru sledovat, protože největší díl úkolů padá právě na skórování. Máte možnost sedět přímo na hřišti, metr od hráčů a vidět spoustu dobrých zápasů, jinou hru, jiné chápání spirita. A taky trochu jinou dynamiku a průběh velkého mezinárodního turnaje.

Prima parta - pro mě nakonec asi největší motivace, proč jezdím staffovat. Prostě kotel srandy, blbneme, opalujeme se, zahrajeme si taky Ultimate. S některýma staffákame se potkáváme a zveme na turnaje, když někdo cestuje, navštívíme se.

Dobře po těle a na duši. Bude vám dobře! Přispět do komunity Ultimate ve které trávíte tolik času je fajn, nadýchat se té atmosféry mezinárodního turnaje, užít si, že si vaší práce někdo váží.

A výhody?  Máte všechno zadarmo, to, za co hráči platí, vy máte zajištěné od organizátorů, většinou i nějakou tu zábavu okolo, staffácky turnaj, bazén, speciální party.

Autor: Míša, 7. 4. 2011
Poslat odkaz na e-mail