spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

Mistrovství republiky v discgolfu, Vesec 2010

V polovině září roku 2010 se konalo ve sportovním areálu ve Vesci u Liberce první oficiální Mistrovství republiky v discgolfu. Do té doby se za mistrovský turnaj považoval každoroční Czech open, který býval vždy posledním turnajem v sezóně, takže se to tak nějak samo nabízelo. Ale nebylo to úplně ono, vždy tomu chyběl určitý punc jedinečnosti. Proto bylo zavedeno v loňském roce losování jednoho mistrovského turnaj z těch plánovaných ligových turnajů, aby se vždy dostatečně dopředu vědělo, který turnaj bude ten nejdůležitější v sezóně. První nej pro Vesec - nejdůležitější.

Los tedy připadl na Vesec a po lyžařském Mistrovství světa se tak v místním areálu uskutečnila další neméně důležitá sportovní akce. Organizační tým libereckého discgolfového klubu Hunters se zhostil pořádání opravdu se ctí, je třeba vyzdvihnout především úsilí a spoustu odvedené práce při přípravě turnaje čítající sekání trávy, zajištění a navození pevných košů, mapku jamky na každém výhozišti, dobrou komunikaci s domácími i zahraničními hráči a v neposlední řadě zajištění ubytování a zázemí přímo v areálu a přímo u kurzu! Kluci a holky z Liberce si prostě s turnajem dali hodně práce a připravili pro všechny hráče výborné podmínky pro hru. A hráči se jim za to odvděčili tím, že přijeli v takovém počtu, který ještě český discgolf nezažil. A to z Vesce udělalo turnaj v Čechách největší a nejobsazenější - druhé a třetí nej. Turnaje se zúčastnilo celkem 42 hráčů, z toho 9 žen. Zastoupení na turnaji měli kromě Česka ještě tyto státy: Slovensko, Německo, Polsko a USA.
šampióni - kategorie open

Kurz měl výměru 2222 metrů, samozřejmě že pouze v případě, že půjdete k jamce nejkratší cestou. Byl poměrně členitý, takže se hodně chodilo a házelo z kopce do kopce. Zde bychom mohli najít další nej turnaje- nejčlenitější! V tomto smyslu může konkurovat Vesci snad jen hřiště ve Špindlu, kde se chodí nahoru dolů po sjezdovce. Také sem tam na kurzu pozlobilo nějaké to O.B, většinou nějaká alfaltová cesta. Třeba z jamky č. 7 udělalo O.B. docela přísnou jamku, na kterou když hráči šli, tak se už předem opotili a začínali se modlit! Za zmínění také určitě stojí jamka č.2, a to především svojí výměrou - pěkných 303 metrů, sice z kopce, ale pořád přeci jen pořádná porce metrů k naházení! Obecně nebylo na kurzu zbytečně moc krátkých jamek, vlastně jen tři, vše ostatní chtělo pořádnou ránu.

Zázemí jsme měli přímo skvělé. Nově postavená budova, ve které jsme měli nejen dost prostoru na spaní, ale i takové vymoženosti jako například sprchu či kuchyňku, totiž stojí přímo v cílové rovince lyžařského areálu a nějakou zvláštní náhodou se ocitá přímo v prostředku discgolfového kurzu, takže to není nikam příliš daleko. Naprostý luxus. Když k tomu ještě připočítáme sobotní večerní putting contest, grilování, přes den otevřené bufetové okýnko přímo v budově, případně dovoz pizzy až pod nos, tak není nač si stěžovat.

Na závěr už jen pár slov. První oficiální discgolfové mistrovství se nad míru povedlo, a tato akce nasadila laťku pro příští ročníky opravdu hodně vysoko! Budeme se tedy společně těšit na mistrovství v příštím roce - až los na prosincovém X-mas open nám prozradí, kde to tentokrát bude.

Letu zdar a pamatujte: až se jaro zeptá, co jste dělali v zimě, měli byste odpovědět: „hráli zimní ligu, protože víme, že bychom jinak vypadli z formy!“

Prohlédněte si výsledky MČR v discgolfu 2010.
Účastníci MR v discgolfu 2010

Autor: Dr.Úd, 11. 10. 2010
Poslat odkaz na e-mail