spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

České Kimle 2012

České týmy se po mnoho let účastnily tradičního podzimního turnaje v maďarském Kimle a pravidelně obsazovaly první příčky. Podmáčená půda a nedostatek vstřícnosti v obci nakonec znemožnil pořádání turnaje přímo v Kimle a ten tak byl přesunut hlouběji do Maďarska. Letos dokonce až na jih k hranicím se Slovinskem. Proto si několik dobrých duší z FUJ řeklo, že turnaj přiblíží do Čech a obnoví jeho slávu.

"České Kimle" se tak letos uskutečnilo na dvou hřištích FC Spartak Slatiňany. Zúčastnilo se 12 týmů, kromě českých slovenští Outsiterz a maďarští LOL. Týmy byly rozděleny do čtyř tříčlenných skupin, po zápasech každý s každým se šlo na osmifinálové skupiny a z nich do bojů o 1.-4., 5.-8. nebo 9.-12. místo.

Ranní zápasy halila hustá mlha. Týmy na sebe na lajnách v podstatě neviděly a po výhozech následovalo často ad hoc rozdělení útočníků mezi obránci. Naštěstí počasí vydrželo až do večera, takže všichni měli podmínky přibližně stejné - žádný vítr, snížená viditelnost, vlhko a chladno. Po celou dobu byl podáván svařák bílý i červený a jeho spotřeba byla tak mocná, že se skoro nestíhal vařit.

Zápasy ve skupině dopadly dle očekávání. Skupiny vyhráli PD, ŽZ, ChŽ a LOL. Chlupatá žába vyhrála na skóre ve vzniklém trojúhelníku. Odpoledne PD pokračovali v suverénní jízdě výhrou nad TM 10:7 (TM zaspali začátek a rozdíl tří bodů pak PD vydržel až do konce), následně zdrtili Outsiters 15:5, ZŽ své dva zápasy také vyhrála a i Lol rovněž potvrdili vítězství ve skupině dvěma výhrami. Vítěz nejvyrovnanější skupiny ChŽ prohrál s Old Juniors a vyhrál nad Figurkami.

Následovala párty proložená vtipným pivním závodem, jejž vyhráli FUJ ve složení Vojta a Nate, a mini turnajem v čingčongách, který v těžké konkurenci 32 zúčastněných vyhrál Ondra TM po těsném finálovém souboji s Kubajzem PD.

Ranní mlžné střízlivění (ano, mlha se udržela celý víkend) se nejspíš podepsalo na některých ranních zápasech. TM překvapivě podlehli Outsiterz (kteří čekali na první výhru na turnaji). FUJ porazili KŠ, Old Juniors Figurky a P7 Mosquito Attack. Do semifinále tedy díky dvou vítězstvím z osmifinálových skupin postoupili ŽZ, PD, LOL a Old Juniors. Semifinále byla vyrovnaná (PD vs. LOL 12:10; ŽZ vs OJ 7:10). Finále pak vyhráli PD o dva body nad Old Juniors.

Pořadí:

  1. Prague Devils
  2. Old Juniors
  3. LOL (Maď.)
  4. Žlutá Zimnice
  5. FUJ
  6. Pražská 7
  7. Outsiterz (SK)
  8. Chlupatá žába
  9. Terrible Monkeys
  10. Figurky slonů
  11. Kulatá šachovnice
  12. Mosquito Attack

spirit: Figurky slonů
beer race: Vojta&Nate (FUJ)
pull contest: Mišo Hojčka (Outsiterz), Martina (ŽZ)
svařák contest: Pražská 7
čingčongy: Ondra (TM)

Autor: Ondra TM, 24. 10. 2012
Poslat odkaz na e-mail