spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

Chrustenice 2009

Chrustenice 2009 foto:dr.ud
Praha (3.8.2009) Na břehu Kačáku na hřišti SK Chrustenice proběhlo 11. a 12. 7. setkání milovníku plastového létajícího disku. Vrcholem již 16. ročníku Oslaveneckého pickupového turnaje bylo finále ultimate, které po vyrovnaném boji nakonec vyhrál tým TS nad týmem BL 15:13. BL ale nakonec také neodešla s prázdnou. Zaslouženě získala cenu Spirit of the game.

Během víkendu došlo i na další frisbee disciplíny. Probíhal tu discgolfový trénink, který v sobotu večer vyvrcholil putting contestem, soutěží v dohazování na koš. Historicky první ženskou finalistkou se stala Radu, která ve finálovém rozhozu nakonec překonala favorita závodu Luďu a nováčka soutěže Pavla TM a získala prize money v hodnotě více než 200 Kč.

V neděli pak nechyběl miniturnaj v pičkách (Double Disc Courtu), který  dotáhlo do vítězného konce duo Czert & Me2d. Czert spolu s Carlosem kraloval i regatě Kačáku, soutěži ručně vyráběných loděk po proudu říčky. Jejich společné plavidlo nechalo daleko za sebou ostatní lodě a jako první se přehouplo přes cílovou hranu Chrustenického jezu.

Jako doplňkové disciplíny chrustenické lze označit cyklovýlet tam i zpět, stolní fotbálek a jiné míčové hry, koncert pro dvě ukulele, grilovací maraton, přehrazení jezu a další letní radovánky.

Pořádající tým Little Secret se těší na Vaši hojnou účast zas příští rok, zhruba ve stejnou dobu.

P.S. Podívejte se na doplněnou fotogalerii.

 


Autor: RB, 30. 7. 2009
Poslat odkaz na e-mail