spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

Monkeys On Ice 2009

Loňský report Zelího za Frkot, který polský turnaj Spirit On Ice chválil do nebes, nenechal chladným další český tým. Do Sosnowice, 80 kilometrů severovýchodně od Ostravy v Polsku, se vydal další český tým ... Terrible Monkeys. Formát turnaje byl poměrně netradiční. Nonstop systém 2 poločasy, každý 13 minut, na konci poločasu poslední tři přihrávky ...

Nečistokrevné Monkeys

“Opičí drezůra” a chřipka pročistily docházku natolik, že z původních 4 holek a jedné “nevím” jela na mixový turnaj (dvě holky na lajně) jen ta jedna “nevím”, tedy Renča a Monkeys zachránila Ája ze Zimnice a na poslední chvíli Lenka z Písku. Frezovo lýtko se také nechtělo podívat do Polské republiky a tak se raději v Brně zlomilo. Proto mužskou část narychlo doplnil Pepík z FUJů.

Monkeys sestava: Jerry, Loc, George, Kačer (Hradec), Pepík (FUJ) + Renata, Ája (ŽZ), Lenka (PE)

Z českých hráčů se účastnili ještě FrDenda, kombinace Dendas (převážně Žlutá zimnice) a Frkotu.

Welcome to ... Poland

Pokus o koordinaci cesty přes našeho severního souseda (přes časté telefonické hovory) skončil neúspěchem (Ikea je prostě fajn krám a Tesco nabízí tolik možností...), za Ostravou na hranicích jsme byli od sebe asi 50 kilometrů. Cesta přes Polsko nakonec nebyla takovým hororem, I když přechod pro chodce na silnici, která má parametry dálnice, asi jinde neuvidíte. Semafory jakbysmet. V Sosnowieci nás čekala, stejně jako loni Dendas, Welcome party. Smělé plány jít hned po dojezdu spát brzy padly. Když jsme si důkladně prohlédli Sosnowiec a po krátké návštěvě párty (která už dávno skončila, neboť byla jedna v noci) jsme se vydali zpátky.

Všude náledí, sníh, krásná vánoční atmosféra. Český kolega z FrDenda si nebyl zcela jist svými kroky, ovšem českou výpravu nejvíce pobavil Jerry, jenž sice po dvou pivech měl kroky jisté, ale zrak měl poněkud nejistý a proto se pokusil zahnout na povalené ceduli zaváté sněhem a přistál na zledovatělém chodníku, čímž pobavil asi na dalších pět minut všechny ostatní (Jerry má totiž zřejmě talent na pohyb po zasněženém chodníku, naposledy zaparkoval při běhání pod stojící auto v úterý před turnajem).

Tak to bylo to méně zajímavé ... každého jistě více zajímá, jak se nám hrálo a kolik handblocků, Callahanů a rybiček jsme předvedli. Hodně. Co jste taky čekali jiného??

Fire Poll vs. Ice Pool

Terrible Monkeys skončili v Ice. FrDenda byl poslán do Fire Poolu. Zdali to byly diplomatické úmysly, nebo čistá náhoda, to ví jen pořadatelé výborného turnaje. Opice prošly skupinou ... no prostě hladce ... V osmi lidech jsme bez větších problémů porazili i domácí Spirit On Lemon se 17 hráči. Zatímco FrDenda museli poctivě bojovat o dobré umístění. Monkeys si zkoušely zónovou obranu, se kterou obsadily první místo ve skupině, bohužel FrDenda prohráli jeden zápas s Hallodigaz-? což vyústilo v to, že rozhodně nebude české finále, maximálně jen semifinále.

A co ty Callahany? No dali jsme si, a to hned dva a rovnou v jednom zápase. Rybičky? Ty také připluly.

Fajn zázemí

Dobrou náladu Opic zkrátka nemohlo v sobotu jen tak něco zkazit, protože již od rána jsme byli zahrnování pozornostmi pořadelského týmu Sprit On Lemon. Jsou to poláci a tak mne pokus o společnou rozcvičku formou jakéhosi aerobiku vůbec nepřekvapil. Ke snídani jsme si dali míchaná vajíčka s opečeným točeným salámem (a pak brzo vyběhli na první zápas). Na památku jsme dostali také trička a čepice. Pravdou je, že žluto-zelené čepice jsou lehce extravagantní, ale hezké.

Kdo dostal hlad odpoledne, stačilo si přijít pro jeden ze tří salátů, doplnit ho dle libosti zeleninou či žampiony a v pohodové atmosféře sledovat z příjemné tribuny zápasy. Dám si červené či polosuché? Ne, ještě nejsme na párty, právě dostáváme večeři. Sklenka červeného vína, aby se lépe trávilo. Mezi řečí se zmiňuje Loc, že má narozeniny. 27! Litujeme, že to víno máme v autě. Nelitujeme dlouho, za minutu obchází stoly hráčka Spirit on Lemon a rozdává na stoly plné láhve vína, které zbylo ...

Allstar exhibice

O Allstar game jsme se vyloženě poprali. Byli jsme ve při o to, kdo tam bude vyslán, neboť nikomu se nechtělo další 2 hodiny čekat na jeden zápas. Při losování “vyhráli” Jerry s Kačerem a tak exhibiční zápas černí vs. červení se stylovou hudbou a za podpory fanoušků si užili jak se dalo. Pravda, aplaus sklízeli větší frajeři. Byli jsme málo freestyloví. Tričko pro účastníky Allstare game už samozřejmostí. Sponzory si Spirit On Lemon skutečně sehnat umí.

Neděle

Sobotní suverénní výkon ve skupině nás posílá do semifinále, kde nás čekají FrDenda. Ti ve čtvrtfinále museli porazit domácí Spirit on Lemon a i přes zjevnou touhou domácích uspět (i za pomoci pár sporných hlášek) si vítězství vybojovali. Oba týmy hrály zónu, ale postupem času jsme získávali stále větší náskok a konec času znamenal vítězství 12:6. Rozhodně to ale nebyla žádná procházka, jak by skóre mohlo napovídat.

Allstar game Women .... v sobotu exhibovali chlapci, teď slečny. Za TM si zahrála Renča a Ája, FrDenda vyslali Martinu a Veu. Ája byla za svůj skvělý výkon odměněna při Closing Ceremony dresem Gaia a dalšími drobnostmi.

Finále & Closing Ceremony

Hallodigaz-e?, tým jenž porazil FrDenda ve skupině, nás čekali v zápase o první místo. Získali jsme slušný náskok, v poločase jsme vedli 7:2 a za mohutné podpory FrDenda jsme kráčeli k vítězství. Ale ještěže zápas končil, neboť v závěru maďaři stáhli o pár bodů náš náskok a měli v rukou možnost dostat se na kontaktní bod. Dlouhý over v poslední vteřině však jeden z nejlepších hráčů soupeře v zóně pustil a konečný stav byl 9:6.

Sponzoři jsou věc výhodná. Se spoustou peněz od města, podpory od cateringové firmy a dalších se turnaj hned dělá lépe. Pro první tři místa jsou připraveny digitální fotoaparáty, pro vítěze dokonce kamera. K tričku turnaje jsme coby vítězové dostali také černé mikiny ve stejném stylu (velké srdíčko na prsou) a obrovský pohár, ze kterého máme obrovskou radost.

Ještě si vyzvednout balíček jídla na cestu, plakát na stěnu a hurá zpět do České Republiky.

Výsledky & čísla

datum: 21.-22.2.2009
místo: Sosnowiec PL
pořadatel: Spirit on Lemon
systém: halový 5 na 5, easy mixed (1-2 ženy na lajně), nonstop systém
startovné: 11 € + 40€ team fee

1. Terrible Monkeys (Praha, Czech Rep.)
2. Hallodigaz-e (Budapest, Hungary)
3. FrDenda (Olomouc, Czech. Rep.)
4. FreeBees (Debrecen, Hungary)
5. Spirit on Lemon (Sosnowiec, Poland)
6. Uwaga Pies (Poznań Poland)
7. RJP Squad (Warszawa, Poland)
8. Mental Discorders (Bratislava, Slovakia)
9. SPIN (Wien, Austria)
10. WeDanceForBeer (Staffordshire,UK)
Vítězné Monkeys na Spirit On Ice 2009
Vítězné Monkeys na Spirit On Ice 2009
Terrible Monkeys & FrDenda na Spirit On Ice 2009
Terrible Monkeys & FrDenda na Spirit On Ice 2009
Fotografie: Abu Frkot.

Autor: Jiří Voseček, 26. 2. 2009
Poslat odkaz na e-mail