spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

Windmill Windup 2009

Píše se hvězdné datum 12.-14.6. 2009 a na Zemi (přešněji Amsterdam, Nizozemí) se slétají vynavači létajících disků z celé galaxie. Již pravidelné účastnice - posádka kosmické stanice Hot Beaches (přezdívané Julča) a neméně zkušený tým z nového prototypu výzvědné vesmírné lodi zvané Silence samozřejmě nemohou chybět. Někteří z nich se těšili natolik, že si naplánovali transport na povrch o týden dříve...
 
Kapitánův deník, hvězdné datum 11.6.2009 (čt), 17:30
Cesta do Amstru probíhala jako obvykle, byla dlouhá a únavná, ale hlavně že jsme tam. My (Silence) jsme sice možná trošku doufali, že by se mohlo opakovat cesta do loňského finále, ale v tak silně obsazeném turnaji se může stát cokoliv. Před turnajem bych byl spokojený s horní osmičkou, posléze s horní čtyřkou. To vše mělo vyřešit 5 kol švýcarského systému a následné play-off, v ženské divizi se místo švýcaru hrály skupiny.
 
Kapitánův deník, hvězdné datum 12.6.2009 (pá), 11:00
Na první zápas nastupujeme v očekávání, protože o týmu FarFlung nikdo z nás nikdy neslyšel. Proti nám ale nastupuje tým, který se nevešel do mixové divize a tak hladce vyhráváme 15:0.
 
 
Kapitánův deník, hvězdné datum 12.6.2009 (pá), 14:00
První bod v zápase proti týmu složenému z belgických a britských uctívačů filmového režiséra jsme začínali útokem a po deseti minutách a deseti turnoverech jsme konečně skórovali. Naše obrana utrhla začátek a skóre narůstalo přes 6:2, 10:4 na konečných 13:7. Rozhodujícím faktorem tohoto utkání se stala naše zóna, se kterou měli Tim Burton problémy a dali přes ní asi jen dva body. Mezitím HB přes počáteční problémy rozjíždí svůj stroj a vyhrávají první zápas 13:9, druhý ještě výrazněji a vypadá to, že porazí i třetí soupeřky. Podle mě hrají holky zónu až moc, buď nemají fyzičku, nebo jsou líné běhat. Sice jim to vychází, ale napohled zatím nic moc (Pozn. z lajny: " Trošku nám v tom ženském ultimate rostou bříška").
 
Kapitánův deník, hvězdné datum 12.6.2009 (pá), 17:00
Hrajeme proti Hardfisch. Zápas začíná náš útok záhozem Toma před naší zónou a vypadá to, že budeme mít v útoku trošku problémy, ale postupně se útočná kolesa rozjela na plný výkon. Obrana po dvou obranách a následných ztrátách konečně skóruje a otáčí zápas na 8:4 v poločase. Ve stejném duch jsme zápas dohráli, výsledné skóre 15:7. Holky vyhrávají 13:10. (Pozn. "Dokonce i Carlos šel spát v půl jedné").
 
Kapitánův deník, hvězdné datum 13.6.2009 (so), 09:00
První místo v průběžném pořadí nás poslalo proti finským Karhukopla. Už první body potvrdily kvalitu finského týmu. Jejich switchovaná obrana sebrala našemu útoku první dva body a jejich útok udělal do poločasu jen pár chyb, přičemž si dokázal vždy vybojovat disk zpátky. Poločas tedy prohráváme 8:5. V druhé polovině jsme přestali hrát zónu a osobkou brali Karhukople sílu. Pepík dává Callahan. Srovnali jsme na 10:10, bohužel další průběh opět řídí finské otěže a přes 13:10, 13:12 prohráváme 15:12. Finové nám dali lekci v útoku a zaslouženě vyhráli. V průběžném pořadí klesáme na třetí místo a jdeme na Ragnarok
 
Kapitánův deník, hvězdné datum 13.6.2009 (so), 12:00
Zápasy proti Ragnaroku mají vždy tu správnou atmosféru, je to určitě jeden z nejlepších týmů Evropy. Ten zápas ale asi trochu podcenili a šetřili v něm některé hráče. V útoku jsme od začátku téměř nechybovali a vyhráli poločas 8:7 a druhou půlku začali útokem. Ten jsme proměnili a postupně zvýšili na 13:10. V tom momentě ale náš útok začal zbytečně kazit a za stavu 14:14 jsme útočili na vítězství. Zahazujeme, ubráníme přihrávku v naší zóně, zahazujeme znovu a znovu si bereme disk. Do třetice je toho ale moc a Ragnarok vyhrává 15:14. Vítězství má pro ně ale trochu hořkou chuť, protože se jim během zápasu zraní asi tři hráči. Končíme tak třetí po základní části. Holky prohrály 15:12.
 
Kapitánův deník, hvězdné datum 13.6.2009 (so), 15:00
Čtvrtfinále hrajeme proti skotským Scunts. Už jsme dost unaveni, ale musíme makat. Od začátku vedeme o bod, dva a náš útok pracuje skvěle a dává důležité body. Skotové hrají hodně na dlouhé, jsou ochotni hodit do souboje a jejich vysocí receiveři sbírají všechno. Nakonec vítězíme 15:11. Holky vyhrály čtvrtfinále.
 
Kapitánův deník, hvězdné datum 13.6.2009 (so), 18:00
Semifinále proti Ragnaroku byl náš nejlepší zápas. Útok na začátku zase zahazuje, ale pak se sérií obran dostáváme do vedení 6:3. Ragnarok si bere timeout a proměňuje s jistotou na 6:4. Držíme útok a bereme poločas 8:6. Druhou půlku začínáme útokem, ale série chyb nás posílá na 8:8. Do stavu 12:12 se hraje bez turnoveru, potom zahazujeme dump a na koni jsou Dánové. Srovnáváme dlouhou, Ragnarok dává svůj bod. 14:13. Na 14:14 skórujeme Me2dovým forehandem na Trojtu chytajícího vysoko ve vzduchu. 14:14. Diváci jsou ve varu, rozhoduje poslední bod. Házíme výhoz do autu, hraje se z bricku. Disk si bere jejich nejlepší handler a hází dlouhou, kterou ale v souboji sbírá Ondra. Přihrávka na Bobeše, dlouhá, chvilka napětí, vznášející se Carlos a obrovská úleva z vyhraného semifinále. Druhé finále v Amstru za dva roky, to je paráda. Uvidíme zítra.
 
Kapitánův deník, hvězdné datum 14.6.2009 (ne), 09:00 + 13:30
Holky ráno vyhrávají semifinále z dánskými Copenhagen. Vypadají sebevědomě, výborně hrají handlerky a i zbytek pěkně dře. My si jdeme trochu zatrénovat, protože hrajeme až od tří. Holky mezitím zvládají i finále proti Primavera 15:12, když vedení z poločasu 8:6 potvrzují na 12:8, potom to sice vypadá, že se Primavera zvedne k závěrečnému náporu. Za stavu 13:12 ale HB po několika turnoverech skórují a dávají i poslední bod. Pokud by takhle hrály (nedejbože trénovaly) i v Londýně, můžou klidně vyhrát.
 
 
Kapitánův deník, hvězdné datum 14.6.2009 (ne), 15:00
Před finále speaker oznamuje všem drb z českého zákulisí a sice že #13 ze Silence je ženatý s #7 z HB. Kdyby tak znal všechny provázanosti mezi Silence a HB, asi by se mu z toho zamotala hlava :).
Finále proti švýcarským FreeSpeed jsme začali klasicky za stavu 1:3. Potom si naše obrana vynutila turnover a až do stavu 5:5 se hrálo bez chyb. Hraje se intenzivně, finále jak má být. FreeSpeed vyhrávají poločas 8:6 a je vidět, že začínají mít navrch. Jejich fyzická obrana nám dělá velké problémy a rozdíl skóre se zvyšuje. Chybí nám síly a nakonec prohráváme 15:8. Následuje vyhlášení, děkovačka, odjezd desetihodinová cesta domů.
 
Celkový dojem z turnaje je výborný, právě na takových akcích se zjistí mezery v taktice, fyzičce a dalších aspektech hry. Je škoda, že se nám na konci prvního dne zranil DrEd, protože hrát sobotu ve 13-ti lidech je fakt peklo. Mohlo nás taky jet víc, 14 lidí na tak velký turnaj není nic moc a zkušenosti vždycky hodí. Už aby se zase hrálo ......

Autor: Frankie (PD), 19. 6. 2009
Poslat odkaz na e-mail