spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

Balada z bláta

...aneb HH cup 2008

Na  Masarykově nádraží v Praze je klid, je státní svátek ráno a tak je tu jen malý provoz. Disk pleská při chytání a dva hráči sklízejí rozpačité pohledy cestujících spěchajících na vlak.

Na ruzyňském nádraží vystupuje z vlaku naše dvojice a s ní i skupinka dalších, které vlak po cestě nasbíral. Všichni směřují na fotbalové hřiště.

Na hnědozelený pažit se snáší jemný déšť a mlha. Nad hřištěm co chvíli prohučí přistávající letadlo mířící na mezinárodní letiště. Přes mlhu a nízkou oblačnost je lépe slyšet než vidět.

Na hřišti se parta asi třiceti lidí choulí pod jedním zahradním deštníkem a zbytek postává kolem doufaje, že déšt ustane. Déšť nezeslabuje, naopak. Deštníky barvy duhy a tiché zaříkávání nepomáhají.

Na jeden z nejstarších turnajů ve Frisbee Ultimate v ČR se za stálého poprchávání trousí noví a noví zájemci.

Na fotbalové hřiště vybíhají tři první odvážlivci s disky, už ve sportovním. Z úst a rukou přihlížejících (oděných v bundách a čepicích) se linou zvuky obdivu.

Na tradiční losovaný turnaj se letos sjelo 89 účastníků. O jednoho více, než loni.

Na dvě postavená hřiště se proti sobě staví první týmy pod vedením kapitánů (Kačerr ŽZ vs. David FUJ, Kawasaki PD vs. Frankie PD).

Na travnaté ploše se tvoří oraniště, zvláště na hřišti blíže ke kabinám.

Na rozmrazení ztuhlých rtů hráčů je dobré využít služeb PD bufetu ve formě kávy, svařáku či čaje. Na ty pohotovější zbyla i polévka.
 
Na rozmoklé ploše jsou k vidění lety, pády, neuvěřitelné chyty a nechyty. Stále poprchává.

Na hřiště vyběhli za některé týmy také odvážlivci v botách bez špuntů, představují zajímavé zpestření pro diváky. Jejich bruslařské výkony jsou vítanou atrakcí.

Na místa nejvyšší po obětavých bojích dosáhl tým vedený Ondrou (Pražská 7) ve složení Vlaďka, Lucka (TM), Jájes, Tomáš (Písek), Tomáš (PD), Vojta (Jičín), Miki, Martínek, Adam (Třeboň), Lucka (PD), Carlos (LS).

Autor: Jiří Voseček (redakce), 28. 10. 2008
Poslat odkaz na e-mail