spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

SFT 2008

Jaký byl Scout Frisbee Tournament 2008?


Již tradičně na přelomu května a června (7.června) se ve velkém pražském parku Ladronka sešli skauti i neskauti pod taktovkou mladých FUJů, aby si zahráli Ultimate Frisbee na trochu nižší úrovni než třeba Mistrovství republiky.


(6x7) + x =42 + x hráčů

Letos se turnaje hraného v šesti hráčích účastnilo celých 7 týmů, 4 z Prahy (pořádající Záře (=FUJ) 2x, Blaník a Střelka), znojemští Flying Maddness, písecká Stínadla (=PeaceEgg) a třeboňští Threebones.

Jak je vidět, po trávě běhala povětšinou samá známá jména z běžných turnajů. Tradiční tým Létající cirkus bohužel tým kvůli špatnému termínu nesestavil, stejně jako Chlupatá žába. I přes neúčast těchto dvou týmů bylo účastníku překvapivě hodně.


Hrálo se pouze v sobotu a poměrně krátké zápasy (25 minut), tedy než se člověk trochu rozběhal, bylo 5 minut do konce. Turnaji vévodil tým Záře B (jak víme ze semináře Divadla Járy Cimrmana, tak B je pouze informativní označení, nemá nic společného s kvalitou týmu, prostě "béčko"), který si hravě poradil se všemi soupeři a po zásluze se umístil na prvním místě.
Písecká Stínadla, jejichž základem byli 3 hvězdní hráči z týmu PeaceEgg (Tomáš, Jura, Gábík), vybojovala druhé místo ve skupině a zajistila si tak finále.

Umístění ve skupině


Zajímavější byla situace na nižších postech, třetí místo uhrál tým Blaník (Jonáš FUJ, Kačer LC). O další tři posty byl velký boj ve výsledkové tabulce a z trojúhelníku nakonec vyšlo, že o skóre je čtvrtá Záře A, pátí Threebones a šestá Střelka (Marek ŽZ). Flying Maddness (Ivop FUJ) se přes veškerou snahu (a absolvovaný Training Camp v Předboji) skončili sedmí a spěchali na vlak.


Následovaly zápasy o umístění, Threebones potvrdili dobré výkony přehráli Střelku, Záře A se vzchopila a vrátila těsnou porážku ze skupiny Blaníku čím jiným, než těsnou výhrou. Finále nebylo zdaleka tak jasnou záležitostí, jako třeba finále MČR Open v Třebechovicích, avšak Záře B si čtvrtý titul v řadě na domácím turnaji nenechala vzít.

Sladké odměny

Mít v organizačním týmu slečny co umí péct je vždy výhoda. Stejně jako loni, pro první tři místa byly připraveny skvělé dorty a Spirit byl odměněn taktéž stylovým dortem "duch".



    1. Záře B
    2. Stínadla
    3. Záře A
    4. Jeleni + Blaník
    5. ThREBONes
    6. Střelka
    7. Flying Medness

    Spirit of the game: Záře A


Web turnaje: http://sft.webz.cz
Fotografie: http://vzrusin.rajce.idnes.cz/Foto_SFT_internet/ (Vojta Prušák), fotky článku pochází z této galerie.

SFC 2008

Za zmínku také stojí, že se blíží Scout Frisbee Cup, který se již popáté bude konat v Hradci Králové. Všichni, kdo si chtějí frisbee zahrát jen tak pro radost v týmu s lidmi, kteří "trénují" dvakrát ročně a nemají dost hráčů, jsou zváni do Hradce Králové 17-19.října - http://sfc.animato.cz.

Spirit of the Game v praxi



Jiří Voseček (redakce)

Autor: Jiří Voseček (redakce), 9. 6. 2008
Poslat odkaz na e-mail