spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

Manic Miner 2008

O víkendu 16-17.srpna proběhl na Slovensku pod taktovkou Outsiterz turnaj Manic Miner 2008 s podtitulem "Score me, if you can ...". Česká Republika zde měla z deseti týmů 4 zástupce.
  Po loňské úspěšné účasti Czech Hope ( 3. místo, v podání open repre a pár lidí ) jsem neváhal zamluvit si spot i na tento ročník. Krásná scenérie hřiště v zalesněném údolí, borovička, výborná nálada a bezalkoholový pivní závod. To vše na nás čekalo. Jediné co nám trošku zkazilo začátek turnaje, byla cesta. Několik bouraček po ČR, proražení obou pravých pneumatik, výborné krupobití a dojezd po půl páté ráno, kdy část složeného týmu Bloku a Dendas šla chvilku před námi spát. Ráno nás přivítalo deštivé počasí, kromě brzoprobouzejících nedostatečná snídaně, a pro první zápasníky i bouřlivé počasí.

   Bouřlivé počasí po prvním zápase odešlo a odneslo si i déšť, od té doby panovalo nad údolím krásné počasí. Východní dendas nastoupili proti Scorpions, v kolečku jsme se dozvěděli, že se nás báli, mysleli si o nás - výběr z českých týmů – to bude těžký soupeř. My jsme je lehce podcenili. Dva amíci společně s hráči tvořili silný tým a každou naši chybu využili ke skórování. První zápas jsme prohráli.
  Druhý zápas proti TM, to už jsme věděli co máme čekat a první část hry tak vypadala. Tahali jsme se o každý bod, do té doby než na nás TM, posílení o Áju a Malocha, zkusili zónu. Pokus jim vyšel, zápas se zlomil a Východní Dendas prohrávají s TM.
  Třetí zápas proti mladým maďarům a spíše maďarkám, jsme vůbec nic nepodcenili a drželi zápas ve svých rukou od začátku do konce.
Poslední zápas dne, soupeřem byli UFOZD, ti si poradili se všemi soupeři, jediní je dokázali potrápit TM ale neustáli druhou část zápasu a prohráli. Je to náš poslední zápas dne tak jdeme na to, všechno nám vycházelo a drželi jsme s Maďary krok, občas jsme byli i o krok napřed, konec zápasu, kdy soupeř riskoval, se nám podařilo je ubránit a vyhráli jsme.
  Večer nás čekala večeře halušky a rezeň. Pochutnali jsme si, začali užívat party, proběhl i bezalkoholový žinčica race. Kde jsme dlouho vedli, ale Dušan se musí zlepšit při vázání uzlů a přebírání fazolí. Několik boroviček, tanec, pivo, kofola a svítání.

   Jediná možnost jak se dostat na lepší umístění je probojovat se nahoru a bojovat o 5 místo. Prvním soupeřem se stali Roman squad, nově založený tým, s provizorním názvem, celé utkání nepovolil ve snaze skórovat a naše útoky nám pěkně znepříjemňovali. Výsledné skóre hrálo pro nás.
  Jestliže chceme stoupat ještě výše, musíme porazit Outsiterz, Zápas byl velmi vypjatý, pořadatelé turnaje chtěli být ve výsledkové listině co nejvýše a my jsme také nechtěli odjet zahanbeni. Napínavý zápas se zlomil po poločase, dokázali jsme ubránit několik útoků soupeře. Dostali jsme se do vedení, podrželi ho až do konce zápasu a postoupili do boje o 5 místo.
  Kdo by to byl čekal, soupeřem se nám stali Scorpions. Tentokráte jsme věděli, co máme od soupeře čekat, měli jsme jim co oplácet, motivace stoupala a hra začala. Začátek byl hodně vyrovnaný, ale nepodařilo se nám v jednom útoku a prohráváme. Naše motivace byla vysoká, proto jsme skóre srovnali a mohli jít i do vedení. Ale koncovka útoku nebyla ideální, napočítáno. Na oplátku se okamžitě hodil handblock. Vedeme. Konec zápasu se blíží, soupeř se snaží, ale naše vůle po vítězství je větší. Rozhodující bod, nepočítaně turnoverů, obrané ryby, dropy a náš povedený útok ve zpomaleném tempu, protože už opravdu nikdo v tom vedru nemohl. Výhra, 5 místo.
 
  Dalším zástupcem byli TM kteří se probojovali až do finále, kde ale nedokázali porazit Ufozd a tak se umístili na 2 místě. Písecký tým turnajem proplouval se střídavými výsledky, bohužel je nemáme, a v posledním zápase se utkali s ………. Posledním českým zástupcem byla Velká Morava, týmu se herně moc nedařilo, ale za to zábavy bylo spousta, Kraky a jeho buzna obleček a taneční variace. Konečné umístění bylo ………

Turnaj měl pouze jednu vadu na kráse, snídaně. Jinak byl turnaj podařený a dobře zorganizovaný, krásné počasí, luxusní hřiště, zázemí, ledová sprcha a stydící se maďarky, čekající na dámskou sprchu Těšíme se na další ročník.


Výsledné pořadí týmů

  1. UFOzd
  2. Terrible Monkeys
  3. Warsaw Twisters
  4. PeaceEggs
  5. Východní Dendas
  6. Škorpioni
  7. FreeBees
  8. Outsiterz
  9. RomanSquad
  10. Velká morava (Frkot, Rektální vyšetření)
Spirit: RomanSquad

Fotogalerie


Autor: Zelí (Dendas), 18. 8. 2008
Poslat odkaz na e-mail