spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

1.Training Camp 2010

Během krásného slunečného víkendu prakticky v bezvětří se v Předboji u Prahy sešlo necelých 40 hráčů, kteří se rozdělili na dvě stejně velké tréninkové skupiny. 

Začátečníci

Tentokrát byl u začátečníků kladen důraz nejen na trénink základních hodů, ale zkoušely se i všechny varianty (banány, overy, podhozené hody). Aplikace hodů přicházela v navazujících drillech. Pro mnohé účastníky to byla neocenitelná zkušenost, když se dozvídali tipy, jak který hod hodit, od zkušeného vedoucího Petra "Heři" Haeringa, se kterým si roli instruktora vyzkoušela poprvé i Veronika "Veu" Šedová.

Pokročilí

Skupiny pokročilých se tentokrát ujala dvojice zkušených hráčů PD, Petr "Me2d" Medek a František "frankie" Fencl. Tématem pro 20 hráčů byly různé handlerské drilly a věci s tím související. Mnozí si tak vyzkoušeli zodpovědnou herní pozici, na kterou je v běžném zápase spoluhráči nepustí.

Na obě skupiny mimo drillů samozřejmě čekala v sobotu i v neděli také samotná hra, na poměry TC v neobvykle malém počtu hráčů v týmech.

Celková menší účast byla dána právě menší účastí ve skupině Pokročilých, ovšem oproti minulým Training Campům se letos tato skupina neskládala z české juniorské reprezentace apod., ale z relativně nových hráčů, z nichž drtivá většina nehraje ultimate frisbee déle než rok či dva. Z tohoto pohledu lze říci, že akce rozhodně splnila svůj účel. Objevilo se i několik hráčů z nové Středoškolské ligy.

O průběh akce se za ČALD celou dobu staral Michal "Čupčák" Ševčenko, v neděli nás svou návštěvou poctila také další zástupkyně ČALDu - Lucie "Lucinka" Frišová, která s chutí podpořila trénink skupiny začátečníků.
1. Training Camp duben 2010 (foto Čupčák)

Autor: Jiří Voseček, 28. 4. 2010
Poslat odkaz na e-mail