spřátelené weby www.cald.cz www.discgolf.cz www.ultimo.cz www.freestylefrisbee.cz www.szf.sk www.ultimatefrisbee.cz

Twist and Drink 2010

Poslední přípravný turnaj Velké Moravy na WUCC byl náročný, ale vydařil se nad očekávání. Přestože nám v sestavě chybělo pět hráčů včetně dvou handlerů, z rakouského Poysdorfu jsme odjeli neporaženi.

Hráč týmu Velká Morava Jakub Průša je po zranění opět ve hře, zdroj foto: http://aloush.galerie.cz
V sobotu se hrálo v 4 skupinách po 4 týmech. V prvním zápase jsme poměrně s přehledem 11-6 porazili Mosquitos, kteří vypadali, že se probrali ze spánku až v polovině hry. Později, když jsme Mosquitos sledovali, jsme za to byli rádi, neboť probuzení už hráli o dost lépe. Do dalšího zápasu jsme nastoupili velice ležérně, jelikož byl proti Picku Upu a tudíž se do turnaje nepočítal. Že se nevyplácí jednoduché zápasy vypouštět nám došlo za stavu 1-3, kdy jsme se vzpamatovali a začali sázet jeden bod za druhým, zatímco soupeř si již ani neškrtl.
Nejvíce nám zavařil tým Innshut v posledním zápase naší skupiny. Jejich zónová obrana se 4 lidmi v zámku nám dělala velké problémy a občas nás dokonce zatlačili hluboko do vlastní zóny, kde to zavánělo callahanem. Za stavu 7-7 se nám ale podařilo proměnit poslední útok a mohli jsme se tak radovat z vítězství ve skupině.

Čtvrtý zápas byl proti týmu jménem Chuck Bronson, tedy poslednímu týmu třetí skupiny. I když výsledek 10-2 pro Velkou Moravu napovídá, že nešlo o zrovna napínavou hru, tento zápas byl zábavný a spiritový. Čekal nás však ještě poslední, nejdůležitější zápas - čtvrtfinále proti rakouským juniorům U23 Mixed. Věděli jsme, že hrají velice dobře, ale spoléhali jsme na náš vyšší počet hráčů (uběháme je) a psychickou labilitu jejich mladých hráčů (při pořádném markerování se rozsypou). Výsledek 14-5 v náš prospěch ukazuje, že plány vyšly. Junioři byli zatlačeni do kouta, podařilo se nám dát jim i callahan a v druhé polovině už neměli šanci.
Kapitán týmu Velká Morava Michael Hron; zdroj foto: http://aloush.galerie.cz
V sobotu v noci jsme s nevelkým nadšením zjistili, že první nedělní zápas se pobijeme se slovenskými juniory, kteří stejně jako my vyhráli všechny dosavadní zápasy. Doufali jsme, že se s nimi setkáme až ve finále, ale co se dalo dělat. Nezdravé sebevědomí a hlášky jednoho z jejich hráčů nás vyburcovalo k maximálnímu výkonu již při obzvláště pečlivé rozcvičce :-) Celá hra byla velmi vyrovnaná a tahali jsme se o každý bod. Jingle se ozval za stavu 8-7 pro Moravu, ale hrál se cap 2, takže Slovak Junior I měli ještě šanci na vítězství. O pár hodů, bodů, dropů, záhozů, hand blocků a hlášek později bylo vítězství 10-8 naše.

Před námi bylo už pouze finále, opět proti Innshut. Po včerejším vyrovnaném zápase jsme měli velký respekt a vymýšleli, co provedeme s jejich účinnou zónovou obranou. Trpělivým posouváním disku se nám konečně dařilo skórovat, i když dva body byly téměř nekonečné a plné turnoverů. Soupeř nakonec doplatil především na naši obranu, která nutila jejich kapitána v silném větru házet dlouhé, které jim téměř nikdy nevyšly. Nakonec jsme s přehledem zvítězili 8-2.

Výsledky:
  1. Velká Morava
  2. Innshut
  3. Slovak Junior (U23) I
  4. FDK Zagreb
  5. Soul Gringos
  6. Mosquitos
  7. Dreh und Trink
  8. U23 Mixed
  9. Flying Circus
  10. Stolichnaya
  11. Spin
  12. Schleudertraum (Spirit Winner)
  13. Chuck Bronson
  14. Catchup
  15. Slovak Junior (U23) II
  16. Pick Up (WoGoS, Ultimate Gang Bang)
Fakta:

Kdy: 19. - 20. 6. 2010
Kde:
Poysdorf (Rakousko)
Pořadatel: Dreh und Trink Ultimate Vienna
Kategorie: soft mix (minimálně 2 ženy na lajně)
Formát: 7 na 7, outdoor

 Tak ať to všem Čechům na WUCC lítá!

Autor: Lucka Schönová, 23. 6. 2010
Poslat odkaz na e-mail